Π. Χρηστίδης: Αν ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται για συναίνεση, ξέρει ποιος είναι ο δρόμος

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 12:25
UPD:12:28
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Τη θέση του Κινήματος Αλλαγής υπέρ της εκλογής ενός Προέδρου της Δημοκρατίας που θα προέρχεται από την προοδευτική παράταξη και «θα έχει συμβάλει στην έξοδο από την κρίση αποφασιστικά» εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Χρηστίδης.

«Έχει ενδιαφέρον να τσακώνονται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία για τον κ. Παυλόπουλο και να υπερασπίζεται τον κ. Παυλόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε μετά την προεδρική εκλογή» σχολίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως επισήμανε ο κ. Χρηστίδης, «η ουσία του ζητήματος είναι ότι έχουμε μία ευκαιρία να δείξουμε πού πρέπει να πάει ο τόπος. Εάν πράγματι ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να υπάρξει συναίνεση και συνεννόηση στον τόπο γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα, ξέρει ποιος είναι ο δρόμος και για την προεδρία και για τον εκλογικό νόμο. Αυτό είναι κάτι που κρατάμε για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την επέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη στο Κουκάκι σχολίασε πως «είναι μία εικόνα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη με τον κατάλληλο τρόπο». Έκανε παράλληλα λόγο για «σιωπή» του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του πολίτη. «Μου κάνει εντύπωση η υπόθεση με το γιο του κ. Φλαμπουράρη, με αυτό που συνέβη στα Εξάρχεια. Εμείς στα Εξάρχεια επί τέσσερα χρόνια που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και καιγόμασταν κάθε Σαββατοκύριακο με μολότοφ και επιθέσεις. Και όταν εμείς το λέγαμε στα στελέχη και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν φύγετε από τα Εξάρχεια. Είναι σαν να έρθω εγώ και να πω στον κ. Φλαμπουράρη, αν δεν μπορείς να μείνεις εκεί σήκω και φύγε από τα Εξάρχεια. Οι επιθέσεις στα Εξάρχεια συνεχίζονται, αυτό με τις μολότοφ που γινόταν, δεν γίνεται πια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση και μας πήρε τη φρουρά έξω από τα γραφεία, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Αρβανίτης, ο βουλευτής μας Θεσσαλονίκης να κοντέψει να πεθάνει, όταν έσκασε μολότοφ στην πλάτη του» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή