ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τα «γαλάζια παιδιά» βολεύουν και τους «γαλάζιους παππούδες»

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 14:11
UPD:14:13
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Για «τακτοποίηση ημετέρων» και «πρακτικές Μαυρογιαλούρου» κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της με αιχμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως «με τροπολογία που σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση άμεσα, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα μπορούν να στελεχώνουν θέσεις συμβούλων υπουργικών γραφείων, χωρίς να περικόπτεται η σύνταξη τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα».

«Η τροπολογία που ετοιμάζει για τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία αποκαλύπτει σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα Αυγή, συνιστά πρόκληση για όλη την κοινωνία» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Δεν φθάνει που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αυξάνει  τον αριθμό και τους μισθούς των μετακλητών στο δήθεν επιτελικό κράτος. Τώρα, πέρα από τα "γαλάζια παιδιά", επιχειρεί να βολέψει και τους "γαλάζιους παππούδες"».

Όπως σχολιάζει η Κουμουνδούρου, «κάθε μέρα που περνάει, καθίσταται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η τακτοποίηση ημετέρων. Η Ν.Δ. επιστρέφει τη χώρα στην εποχή, τη νοοτροπία και τις πρακτικές του «Μαυρογιαλούρου», από τις οποίες η ίδια δεν έχει ξεφύγει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τον κ. Βρούτση «να μην προχωρήσει στην κατάθεση της κατάπτυστης τροπολογίας» και δηλώνει «Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να μετατρέψει το δημόσιο σε ρουσφετολογικό μηχανισμό για το κόμμα του».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή