Φ. Γεννηματά: Να δοθεί κανονική 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 11:49
UPD:11:51
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Να δοθεί κανονικά η 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους ζητεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, καλώντας Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν την πρόταση του κόμματος.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Γεννηματά αναφέρει:

«Κανονική 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους τώρα. Γιατί η κανονικότητα δεν μπορεί να αφορά μόνο τους λίγους και ισχυρούς.

Αν πραγματικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται για τους συνταξιούχους δεν έχουν παρά να ψηφίσουν την πρόταση μας.

Όχι ανέξοδες υποσχέσεις, όχι προσωρινά επιδόματα. Έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών τους».

Να σημειωθεί ότι σε σημείωμά του το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «οι συνταξιούχοι της πατρίδας μας επωμίστηκαν ένα δυσανάλογα μεγάλο μέρος του βάρους για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, στην οποία οδήγησε η καταστροφική πολιτική των Κυβερνήσεων της ΝΔ την περίοδο 2004-2009.

Το εισόδημα τους περικόπηκε αρχικά είτε με μειώσεις των υψηλότερων συντάξεων, είτε με την κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος άδειας, παρά του ότι είχαν καταβάλλει για αυτά εισφορές.

Στη συνέχεια με το Τρίτο Μνημόνιο (το αποτέλεσμα της τυχοδιωκτικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ) οι συνταξιούχοι υπέστησαν νέες μεγάλες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, και την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Παράλληλα βέβαια με την συνεχή αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας σε εξοντωτικό βαθμό».

Όπως σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, «όλα τα προηγούμενα χρόνια οι συνταξιούχοι ελάμβαναν ψευδείς υποσχέσεις περί χορήγησης 13ης σύνταξης από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί όμως αυτής η Κυβέρνηση αφού με την φορολογική της πολιτική φτωχοποιούσε τα ελληνικά νοικοκυριά, στη συνέχεια απέδιδε ένα μικρό μέρος από όσα αφαιρούσε με την μορφή προσωρινού επιδόματος. Λίγες ημέρες μάλιστα προ των πρόσφατων εκλογών η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στην χορήγηση ενός επιδόματος, το οποίο ψευδεπίγραφα ονόμασε 13η Σύνταξη. Με προφανή στόχο να αποσπάσει την ψήφο τους, εξαπατώντας τους για μια ακόμη φορά».

Κατηγορώντας και την κυβέρνηση της Ν.Δ. για αδιαφορία και για συνέχιση της πολιτικής των επιδομάτων τονίζει χαρακτηριστικά ότι  δεν μπορεί οι άνθρωποι που μόχθησαν μια ζωή να υποχρεώνονται να ζουν στη φτώχεια και να περιμένουν έκτακτους μποναμάδες τις γιορτές.

«Η επαναφορά στην κανονικότητα για μας σημαίνει και έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών και ενίσχυση όχι μόνο των ισχυρών (όπως επιχειρεί η Ν.Δ.) αλλά και του κοινωνικού κράτους, ώστε όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από ηλικία, να ζουν με αξιοπρέπεια», υπογραμμίζεται.

Για τον λόγο αυτό η Φώφη Γεννηματά πρότεινε κατά την ομιλία της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020 να δεσμευθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για την χορήγηση κανονικής και μόνιμης 13ης σύνταξης, για όλους τους συνταξιούχους.

«Θα επιμείνουμε στην υιοθέτηση της και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ώστε να γίνει πράξη. Όπως και για την επαναφορά του ΕΚΑΣ που έχουμε ζητήσει με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Κατά τη συζήτηση της πρότασής μας στη Βουλή, θα κριθούν όχι απλά οι προθέσεις αλλά η πραγματική στάση όλων».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή