Δήμος Χαλανδρίου: Ζητεί αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου δικτύου οδοφωτισμού

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 12:18
UPD:12:25
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Νέο εξώδικο επέδωσε στον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) ο δήμος Χαλανδρίου, ζητώντας την αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου δικτύου οδοφωτισμού, που ευθύνεται για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στην πόλη, ειδικά σε περίπτωση βροχής, και ενέχει ενδεχομένως κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.

Είναι το τρίτο που καταθέτει ο δήμος σε διάστημα περίπου ενάμιση χρόνου, δεδομένου ότι, όπως σημειώνει, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προχωρά στις αναγκαίες ενέργειες.

Ο δήμος Χαλανδρίου τονίζει ότι παλιός εξοπλισμός του Δικτύου έχει χάσει τη στεγανότητά του, με αποτέλεσμα, όταν βρέχει, ολόκληρες περιοχές της πόλης να βυθίζονται στο σκοτάδι. Σε άλλες περιπτώσεις παρατηρείται το φαινόμενο οι λάμπες να μένουν αναμμένες όλο το 24ωρο ή να ανάβουν την ημέρα και να σβήνουν τη νύχτα.

Μόνο τον Νοέμβριο του 2019 ο δήμος έστειλε 30 αναγγελίες για διαφορετική κάθε φορά βλάβη. «Και παρότι κάποιες "αποκαταστάθηκαν", η "αποκατάσταση" αποδείχτηκε προσωρινή και η βλάβη επανεμφανίστηκε με την πρώτη βροχή» σημειώνεται στο εξώδικο του δήμου.

Με αφορμή βλάβη στις 9 Δεκεμβρίου στο δίκτυο του δημοτικού φωτισμού στις οδούς Ιωαννίνων, Λ. Ορέων και Αρτεμισίου, στις οποίες ο οδοφωτισμός λειτουργεί περιστασιακά, όπως αναφέρει ο δήμος, ο τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ βεβαίωσε ότι το συνεχές κάψιμο της ασφάλειας οφείλεται στο ότι τα φορτία που δέχεται ο συγκεκριμένος δέκτης είναι τεράστια σε σχέση με αυτά που μπορεί να «σηκώσει». «Αυτό συνεπάγεται ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του Δικτύου, με συνέπεια να αυξάνονται οι κίνδυνοι όχι μόνο για την ασφάλειά του, αλλά και για την ασφάλεια ενδεχομένως των κατοίκων της περιοχής» υπογραμμίζει στο εξώδικο ο δήμος Χαλανδρίου.

Επισημαίνει, επίσης, ότι εκτός όλων των άλλων σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν, το γεγονός ότι το αρμόδιο τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας βρίσκεται σχεδόν καθημερινά σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ΔΕΔΔΗΕ, λόγω των συνεχών προβλημάτων, έχει ως αποτελέσματα σημαντικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των άλλων καθηκόντων των υπαλλήλων του.

Γι’ αυτό ακριβώς ζητεί από τον ΔΕΔΔΗΕ να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες και δαπάνες για την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού στην πόλη, «ώστε αυτό να είναι αξιόπιστο και ενεργειακά συμβατό με την περιβαλλοντική νομοθεσία», όπως υποχρεούται να κάνει ο Διαχειριστής «βάσει των διατάξεων του Ν. 4001/2011 που διέπουν τη λειτουργία του, του Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, του καταστατικού λειτουργίας του και της άδειας διαχείρισης του ΕΔΔΗΕ, την οποία κατέχει», όπως σημειώνεται στο εξώδικο που απεστάλη στον ΔΕΔΔΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή