Κύπρος: «Η Τουρκία έχει γίνει ο πειρατής της Μεσογείου»

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 17:41
UPD:17:45
A- A A+

«Είμαστε έντονα ενοχλημένοι από τη νέα έκνομη ενέργεια της Τουρκίας που αφορά την επέμβασή της στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ» δήλωσε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα.

Όπως ανέφερε, «δυστυχώς η Τουρκία έχει γίνει ο πειρατής της Μεσογείου και της Ανατολικής Μεσογείου και δεν σέβεται ούτε το διεθνές δίκαιο, ούτε τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την ΕΕ, ούτε χώρες οι οποίες έχουν επανειλημμένα καταδικάσει τις έκνομές της προσπάθειες, περιλαμβανομένων της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας». Ο ίδιος υπενθύμισε τα σχετικά συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη σημερινή συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου, όπως είπε, θα θέσει πολύ έντονα το θέμα της νέας παραβίασης από την Τουρκία και θα ζητήσει την πιο ενεργό ανάμειξη της ΕΕ, όχι μόνο για το θέμα της νέας απαράδεκτης και παράνομης ενέργειας της Τουρκίας, αλλά και την πιο έντονη δραστηριοποίηση της ΕΕ σε όλα τα θέματα που απασχολούν την Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή την απερίφραστη καταδίκη του για την ανακοίνωση της «νέας παράνομης γεώτρησης στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κύπρου» από την Τουρκία είχε εκφράσει και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή