ΠΟΥ: Την Πέμπτη η απόφαση για την κήρυξη παγκόσμιου συναγερμού για τον κοροναϊό

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 22:47
UPD:22:57
EPA/DAVID CHANG
A- A A+

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποφασίσει την Πέμπτη αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα.

Εάν λάβει τελικά αυτήν την απόφαση, θα είναι η έκτη φορά που κηρύσσεται διεθνής συναγερμός για επιδημία την τελευταία δεκαετία.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, είπε ότι δεν είναι έτοιμος σε αυτή τη φάση να αποφασίσει και για αυτό θα παρατείνει για μία ημέρες τις συζητήσεις των ειδικών της επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση.

«Η απόφαση του να κηρυχθεί ή όχι ''επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας'' είναι μια απόφαση που θα ληφθεί με μεγάλη σοβαρότητα και δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή, παρά μόνο όταν λάβω τις διαθέσιμες αποδείξεις», είπε στους δημοσιογράφους ο Γκεμπρεγιέσους.

Οι θάνατοι από τον κοροναϊό ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 17, με περισσότερα από 540 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα και σε ορισμένες άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, σε καραντίνα έθεσαν οι κινεζικές αρχές την πόλη Βουχάν, καθώς προχώρησαν στην αναστολή λειτουργίας όλων των μέσων μεταφοράς. Επιπλέον, ζητήθηκε από όσους διαμένουν στην πόλη να μην φύγουν ενώ το αεροδρόμιο και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί θα κλείσουν για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή