Ν. Αναστασιάδης: Ανάγκη αυστηρότερων μέτρων από Ε.Ε.

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 21:21
UPD:21:23
INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων από πλευράς της Ε.Ε., προκειμένου η Τουρκία να τερματίσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, επεσήμανε σήμερα ο  Πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίες συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου 17 κρατών μελών της Ε.Ε. στην Μπέζια, της Πορτογαλίας, η οποία είχε στόχο τη διαμόρφωση κοινών θέσεων όσον αφορά το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) της ΕΕ 2021-2027.

Η Σύνοδος, στην οποία συμμετείχαν άλλοι 11 αρχηγοί κυβερνήσεων, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική ενόψει του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, κατά το οποίο επιδίωξη θα είναι η κατάληξη στην απαραίτητη ομοφωνία όσον αφορά το ΠΔΠ 2021-2027.

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση, οι 17 κατέληξαν σε ομόφωνες θέσεις σχετικά με τα κεφάλαια Πολιτικής Συνοχής και Αγροτικής Πολιτικής.

Στην Παρέμβαση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερτόνισε την ανάγκη διατήρησης των μέχρι σήμερα κατανομών για τις δύο Πολιτικές σε επιθυμητά επίπεδα, καθιστώντας σαφές ότι η Κύπρος δεν μπορεί να δεχτεί περαιτέρω μειώσεις από αυτές που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε με έμφαση τα προβλήματα που η Κύπρος αντιμετωπίζει ως αποτέλεσμα των ισχυρών μεταναστευτικών ροών και των αιτητών πολιτικού ασύλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη έμπρακτης στήριξης και αλληλεγγύης από πλευράς των υπολοίπων κρατών μελών της Ε.Ε.

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή