Επίσκεψη στην Τεχεράνη από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 08:44
UPD:08:46
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Στην Τεχεράνη θα μεταβεί αύριο ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Γιόσεπ Μπορέλ, την ώρα που το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας προκαλεί διεθνείς εντάσεις.

Ο Μπορέλ «θα μεταβεί αύριο στο Ιράν για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του (στις αρχές Δεκεμβρίου). Αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών (Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρί) και άλλους αξιωματούχους της χώρας μας για διαβουλεύσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, ειδικά από τότε που οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη συμφωνία. Σε απάντηση, και το Ιράν δεν τηρεί μέρος των δεσμεύσεών του στο πλαίσιο της συμφωνίας. Τον Ιανουάριο, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία (οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία) έθεσαν σε εφαρμογή τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών που προβλέπεται στη συμφωνία, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε επαναφορά των κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή