Το AKP διαψεύδει ότι Ρωσία δεν είχε ενημερωθεί για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ

Πέντε Τούρκοι στρατιώτες και ένας πολίτης νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Άσαντ
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 14:49
UPD:14:55
REUTERS/Ammar Abdullah

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ένας Τούρκος στρατιώτης και ένας πολίτης, μέλος των τουρκικών δυνάμεων, έχασαν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό της Ιντλίμπ από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία συνεχίζει να πλήττει στόχους στην περιοχή αυτή της βορειοανατολικής Συρίας «σε νόμιμη αυτοάμυνα».

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (ΑKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είχε ενημερώσει τη Ρωσία για τις εξελίξεις στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας, διαψεύδοντας ισχυρισμούς της Μόσχας ότι δεν είχε προειδοποιηθεί για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας εκεί.

«Η δήλωση πως η Ρωσία δεν είχε ενημερωθεί δεν είναι ορθή. Η Τουρκία παρέχει τακτική και άμεση πληροφόρηση στη Ρωσία. Ενημέρωσε επίσης και για αυτό το πιο πρόσφατο περιστατικό. Δεν είναι αλήθεια να πούμε ότι δεν μοιραστήκαμε την πληροφορία. Οι μηχανισμοί που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιούνται όπως πάντα», είπε.

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε δεκάδες στόχους της συριακής κυβέρνησης, εξέλιξη που μπορεί να θέσει σε δοκιμασία τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα. Ο Ερντογάν υποστήριξε πως σκοτώθηκαν από 30 έως 35 στρατιώτες του καθεστώτος, ενώ η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε από την πλευρά της πως 13 κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή