Υπουργός του VMRO επανέφερε πινακίδα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 22:57
UPD:22:58
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Πινακίδα με το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» επανέφερε η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ρασέλα Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο VMRO.

Το κυβερνητικό στέλεχος, συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εμφάνισε μία πινακίδα, η οποία ανέγραφε «Υπουργείο Εργασίας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» αντί «Υπουργείο Εργασίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Μ’ αυτόν τον τρόπο, θέλησε να εκφράσει την αντίθεσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών, εν όψει και των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 12 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2019, σ’ όλα τα υπουργεία και δημόσια κτίρια τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας, δηλαδή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του πρώην πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, επέκρινε έντονα την ενέργεια αυτή, κάνοντας λόγο για «παραβίαση του Συντάγματος» και για «ενέργεια, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου συνιστά απειλή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

«Χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.» ανέφερε, επιπλέον, καταλογίζοντας ευθύνες στην ηγεσία του VMRO.

Η Ρασέλα Μιζράχι ορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στις αρχές του 2020, στη βάση της νομοθεσίας, η οποία ορίζει ότι 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση.

Το VMRO, μάλιστα, εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ελέγχοντας τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή