ΕΛΣ: Ανανέωση της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιώργου Κουμεντάκη

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 12:22
UPD:12:33
A- A A+

Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη, ανανεώνεται η θητεία του διακεκριμένου συνθέτη κ. Γιώργου Κουμεντάκη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ). Η δεύτερη θητεία του κ. Κουμεντάκη άρχισε στις 5 Φεβρουαρίου 2020 και η διάρκειά της είναι τριετής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Γιώργος Κουμεντάκης παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΕΛΣ στο νέο χώρο της, στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιώργος Κουμεντάκης ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον Φεβρουάριο του 2017. Στα πρώτα τρία χρόνια υπό τη διεύθυνση του, η Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μεταστέγαση και την πλήρη λειτουργία των δύο σκηνών της στο ΚΠΙΣΝ.

Διεύρυνε το ρεπερτόριο της, ανέπτυξε μεγάλο δίκτυο διεθνών συνεργασιών, έδωσε αναθέσεις για νέα έργα όπερας, συνεργάστηκε με διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπόνησε δεκάδες εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα, παρουσίασε σπουδαίες παραγωγές παγκόσμιας εμβέλειας, πειραματίστηκε, αύξησε το κοινό της εντός και εκτός Ελλάδος, προσέλκυσε μεγάλης κλίμακας ιδιωτικές χορηγίες, εξορθολόγησε την οικονομική και διοικητική λειτουργία της και ανέπτυξε μια πολύ στενή σχέση με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο αποτελεί πλέον τον Μέγα δωρητή της.

Προτεινόμενα για εσάς