Η 24η αγωνιστική αφιερώνεται στην εκστρατεία στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 21:14
UPD:21:34
shutterstock
A- A A+

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, στις 15 Φεβρουαρίου, η Super League σε συνεργασία με το σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», το σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ» και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «η ΠΙΣΤΗ», αφιερώνει την 24η αγωνιστική στον αγώνα στήριξης των παιδιών που νοσούν από την ασθένεια.

Οι προαναφερόμενοι σύλλογοι προσπαθούν, με σωστή ενημέρωση, να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Super League έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις δυνατότητες κοινωνικής και οικονομικής προσφοράς από όλους για την καλύτερη ιατρική ψυχική και κοινωνική φροντίδα, έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη προσφορά των υπηρεσιών προς τα παιδιά και τους γονείς τους.

Οι σύλλογοι «ΦΛΟΓΑ», «ΛΑΜΨΗ» & «η ΠΙΣΤΗ» βασίζονται σημαντικά στην εθελοντική εργασία και στην ευαισθητοποίηση όλων μας και η Super League συμβάλλει προωθώντας το κεντρικό μήνυμα «Ο Καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας μπορεί να ιαθεί». Από την πλευρά τους, οι σύλλογοι "ΦΛΟΓΑ", "ΛΑΜΨΗ" και "ΠΙΣΤΗ", έκαναν την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Η Λάμψη, η Φλόγα και η Πίστη ως σύλλογοι γονέων παιδιών που έχουν νοσήσει, γνωρίζοντας βιωματικά τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από κάθε είδους νεοπλασία, ενεργούν άμεσα σε οτιδήποτε μπορεί να προκύψει, τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας των παιδιών αυτών, όσο και μετά από αυτήν.

Τα έσοδα των συλλόγων, προέρχονται από τις συνδρομές των εγγεγραμμένων γονέων σε αυτούς ως τακτικά μέλη, από τις συνδρομές των αρωγών μελών, από τα bazaar των συλλόγων και από δωρεές διαφόρων εταιρειών και ευαισθητοποιημένων πολιτών. Για το λόγο αυτό, τα Δ.Σ. και των τριών συλλόγων εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, προς το Δ.Σ. της Super League, για αυτήν την ευγενική παροχή στήριξης, αφιερώνοντας μία αγωνιστική της στα παιδιά μας, φορώντας οι αθλητές της, το λογότυπο των Συλλόγων μας, με στόχο την προβολή τους.

Με αυτήν την κίνηση υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας, ευθύνης και αλληλεγγύης, η Διοίκηση της Super League, αναδεικνύει το ωραιότερο κομμάτι του αθλητισμού, αυτό που παράγει πολιτισμό και αγκαλιάζει τον άνθρωπο. Ο αθλητισμός μας φέρνει κοντά και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, με τη δύναμη του συγκεκριμένου αθλήματος, ως δημοφιλέστερου όλων των αθλημάτων, συντάσσονται μαζί μας και μας βοηθούν να αγωνιστούμε και να νικήσουμε στο γήπεδο της ζωής.

Εκ μέρους των νοσούντων παιδιών και των οικογενειών τους, τα Δ.Σ. των Συλλόγων της «Λάμψης», της «Φλόγας» και της «Πίστης», σας ευχαριστούν από βάθους καρδιάς!».

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν, όπως επίσης και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Υπολογίζεται ότι στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά. Το 70% από αυτά, με εξειδικευμένη θεραπεία, κερδίζει τη μάχη για ζωή.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις