Χειρουργήθηκε ο Ντεμπελέ, έξι μήνες εκτός

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 23:30
REUTERS/Albert Gea
A- A A+

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της ολικής ρήξης στον τένοντα του δεξιού δικέφαλιου μηριαίου μυ, στην οποία υποβλήθηκε ο Ουσμάν Ντεμπελέ το πρωί της Τρίτης (11/2) στο Τουρκού της Φινλανδίας.

Ο Γάλλος επιθετικός, σε συνεννόηση με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, αποφάσισε να μεταβεί στο εν λόγω εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο, το οποίο θεωρείται κορυφαίο παγκοσμίως σε χειρουργικές επεμβάσεις και αποκαταστάσεις των συγκεκριμένων τραυματισμών.

Την επέμβαση πραγματοποίησε ο Δρ. Λάσε Λεμπάινεν, ο οποίος επιβεβαίωσε πως ο Ντεμπελέ θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για το επόμενο εξάμηνο, χάνοντας τόσο το υπόλοιπο της σεζόν με τη «Μπάρτσα» όσο και το προσεχές Euro 2020 (12 Ιουνίου με 12 Ιουλίου).

Η Μπαρτσελόνα αναμένει την επίσημη ιατρική γνωμάτευση από τη Φινλανδία, η οποία θα επιβεβαιώνει την απουσία του Γάλλου επιθετικού για το επόμενο εξάμηνο, προκειμένου να την καταθέσει εντός 72 ωρών στην ιατρική επιτροπή της Ισπανικής Ομοσπονδίας.

Ύστερα θα πάρει το «πράσινο φως», για να προχωρήσει (βάσει κανονισμού) σε μεταγραφή επιθετικού -αυστηρά- από την ισπανική λίγκα (off season transfer), έχοντας μπροστά της μία έξτρα, μεταγραφική περίοδο 15 ημερών, για να καλύψει το κενό στην επίθεσή της.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις