Ο Κασίγιας υποψήφιος για την προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 12:08
UPD:12:10
REUTERS/Alberto Lingria
A- A A+

Ο Ίκερ Κασίγιας θα είναι το αντίπαλον δέος του Λουίς Ρουμπιάλες στις επικείμενες εκλογές για την προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF). 

Σύμφωνα με την εκπομπή «El Larguero» του σταθμού «Cadena Ser», ο πρώην τερματοφύλακας Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής ομάδας έχει ήδη κοινοποιήσει την απόφασή του στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού. 

Ο Κασίγιας, που θα γίνει 39 ετών τον Μάιο και τώρα παίζει στην Πόρτο όπου και θα τερματίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του, είχε αναφέρει κάτι ανάλογο πριν από ένα μήνα, στο Radio Marca. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας MARCA, οι φίλαθλοι έδειξαν υποστήριξη στον Κασίγιας σε ποσοστό 94%, σε μια υποθετική υποψηφιότητα.

Επίσης, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κασίγιας -παγκόσμιος πρωταθλητής το 2010- έχει ήδη συναντήσει τις τελευταίες εβδομάδες μερικούς πρώην συμπαίκτες στην Εθνική Ισπανία, για να αξιολογήσει την πιθανότητα να τον συνοδεύσουν στην υποψηφιότητά του. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Κασίγιας αποφάσισε να αμφισβητήσει τον νυν πρόεδρο της RFEF, Λουίς Ρουμπιάλες, στις εκλογές του Μαρτίου και έχει ως στόχο να γίνει ο νέος πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις