Βαγδάτη: Ρουκέτες έπληξαν βάση του -υπό τις ΗΠΑ- στρατιωτικού συνασπισμού

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 11:20
UPD:11:23
REUTERS/KHALID AL-MOUSILY

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ρουκέτες έπληξαν βάση του - υπό τις ΗΠΑ - στρατιωτικού συνασπισμού στη Βαγδάτη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν θύματα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του συνασπισμού.

Η επίθεση έγινε πριν το ξημέρωμα με «μικρές ρουκέτες» και δεν προκάλεσε θύματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της συνασπισμού σε ανακοίνωση στο Twitter, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού, τρεις ρουκέτες Κατιούσα έπληξαν τη λεγόμενη Πράσινη Ζώνη, μια πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή όπου βρίσκονται η αμερικανική πρεσβεία, άλλες ξένες αποστολές και κτήρια της ιρακινής κυβέρνησης. Μια τέταρτη ρουκέτα έπληξε κοντινή βάση επιμελητείας για ιρακινές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Αυτή είναι η 19η επίθεση εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων, βάσεων και συμφερόντων σε τέσσερις μήνες στο Ιράκ, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για καμία από τις επιθέσεις αυτές που έχουν καταγραφεί από τις 28 Οκτωβρίου, αν και η Ουάσιγκτον κατηγορεί ένοπλες φιλοϊρανικές παρατάξεις ως υπεύθυνες.

Χθες, μια από τις πιο ριζοσπαστικές φιλοϊρανικές οργανώσεις του Ιράκ, η Νουτζάμπα, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι «αποφάσισε να αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας (του Ιράκ) και για να δοθεί απάντηση στις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής». «Είμαστε πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεστε», προειδοποίησε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή