«Μικρό Χειμωνιάτικο Ταξίδι» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 20:04
UPD:20:10
Stefanos Papadopoulos
A- A A+

Το Φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου» συναντά το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και το Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» σε ένα «Μικρό Χειμωνιάτικο Ταξίδι» με τέσσερις συναυλίες, τρία masterclass και ένα σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής έως και τις 18 Φεβρουαρίου.

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στις 8 το βράδυ, τρεις σημαντικοί μουσικοί σε μια βράδια έκπληξη, ο Γιάννος Μαργαζιώτης στο βιολί, η Ai Motohashi στο πιάνο και ο Κόντρα Τενόρος Νίκος Σπανάτης.

STEFANOS PAPADOPOULOS

Νίκος Σπανάτης

Τέλος, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας επιλεγμένοι μαθητές από το Young Talents School του Μουσικού σχολείου του Amsterdam θα συναντηθούν μουσικά με τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

«Μουσικές του Κόσμου»

Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να «αγκαλιάσει» όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την Παράδοση στην Τζαζ και από τον Κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία.

Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική.

Ο λόγος υπήρξε η αφορμή για την μουσική από την αρχαιότητα ως και σήμερα. Η μουσική γεννήθηκε από τον λόγο και συμπορεύτηκε κατά την διάρκεια όλων των εποχών άλλοτε συνοδευτικά, άλλοτε αντιστικτικά και ενίοτε εναντιωματικά χρωματίζοντας τις κρυφές έννοιες, εικόνες και στιγμές που αποτυπώνει ο λόγος. Η μουσική έφτιαξε τον χώρο, τον χρόνο και το περιβάλλον που απογείωσε τον λόγο δημιουργώντας μια νέα διάσταση. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

Προτεινόμενα για εσάς