Ν. Παναγιωτόπουλος για ΜΟΕ: Δεν θα υπάρξει πρόοδος αν δεν μειωθούν οι εντάσεις

«Ο διάλογος συνεχίζεται και πρέπει να γίνεται ακόμα και σε περιόδους έντασης» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 09:00
UPD:09:02
INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Κάλεσμα στην Άγκυρα να επιδείξει την ανάλογη συμπεριφορά, αποφεύγοντας τις εντάσεις στην περιοχή, απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εν όψει της επανέναρξης των συζητήσεων με την τουρκική πλευρά για τα Μέτρα Οικοδόμησης της Εμπιστοσύνης.

«Όπως ξέρετε, αυτές τις μέρες ξεκινά ο διάλογος για τα ΜΟΕ. Αυτό που είπα - και είναι γνωστό - στον Τούρκο ομόλογό μου Χουλουσί Ακάρ, είναι ότι για να έχει νόημα αυτός ο διάλογος πρέπει να συνοδεύεται και από συμπεριφορές που κατατείνουν στη μείωση των εντάσεων στην περιοχή. Και αυτό εξαρτάται και από τις προθέσεις της γείτονος» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Όπως επισήμανε ο υπουργός ο διάλογος για τα ΜΟΕ θα έχει νόημα «αν επιδείξουμε όλοι τη σωστή συμπεριφορά». «Αν από τη μία συζητάμε και από την άλλη έχουμε όλα αυτά με τις υπερπτήσεις, παραβιάσεις κτλ. τότε δεν θα υπάρξει η πρόοδος» υπογράμμισε.

«Αυτό του είπα (σ.σ. του Χουλουσί Ακάρ), κατεγράφη. Χθες δεν είχαμε καμία παραβίαση στον εθνικό εναέριο χώρο. Δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση ή αν πείστηκε ο ομόλογός του» πρόσθεσε.

Σημείωσε πάντως πως «ο διάλογος συνεχίζεται» και «πρέπει να γίνεται ακόμα και σε περιόδους έντασης».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή