Η BASF επενδύει στην Ευρώπη, ενισχύοντας την ηγετική θέση της παγκοσμίως στα υλικά μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:20
UPD:16:25
A- A A+

Η BASF ανακοινώνει μια νέα μονάδα παραγωγής υλικών μπαταριών στην πόλη Schwarzheide της Γερμανίας, στο πλαίσιο του επενδυτικού της σχεδιασμού, που περιλαμβάνει πολλά στάδια, με στόχο την υποστήριξη της αλυσίδας αξίας του Ευρωπαϊκού ηλεκτρικού οχήματος (EV). Αυτή η υπερσύγχρονη μονάδα θα παράγει καθοδικά ενεργά υλικά (CAM), με αρχική παραγωγική ικανότητα, η οποία θα προμηθεύει περίπου 400.000 πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων με υλικά μπαταριών της BASF ετησίως. Τα καινοτόμα καθοδικά υλικά της BASF αυξάνουν την απόδοση των μπαταριών, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη μετακινήσεων που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Ο ειδικός σχεδιασμός και η υποδομή της εγκατάστασης παραγωγής στην πόλη Schwarzheide επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη των δυνατοτήτων κατασκευής. Έτσι η BASF μπορεί να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για την αγορά του Ευρωπαϊκού ηλεκτρικού οχήματος. Η μονάδα της Schwarzheide θα χρησιμοποιεί πρόδρομο υλικό (PCAM) από την εγκατάσταση παραγωγής της BASF στην πόλη Harjavalta της Φινλανδίας. Η έναρξη λειτουργίας των δύο αυτών μονάδων παραγωγής αναμένεται το 2022.

«Οι εγκαταστάσεις της Φινλανδίας και της Γερμανίας θα προσφέρουν στους πελάτες μας μια αξιόπιστη και πιο βιώσιμη πρόσβαση σε εξατομικευμένα καθοδικά ενεργά υλικά υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο, πιο κοντά στις εγκαταστάσεις παραγωγής που διαθέτουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο Δρ. Peter Schuhmacher, Πρόεδρος του Τμήματος Καταλυτών της BASF.  Επενδύοντας στη Φινλανδία και τη Γερμανία, η BASF θα είναι η πρώτη προμηθεύτρια εταιρεία καθοδικών ενεργών υλικών, με εγχώρια παραγωγική ικανότητα στις τρεις κύριες αγορές σήμερα - την Ασία, τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη. Η BASF θα αναδειχθεί σε κορυφαία προμηθεύτρια εταιρεία με μια αξιόπιστη, βιώσιμη και πλήρως εδραιωμένη στην Ευρώπη αλυσίδα εφοδιασμού, η οποία θα περιλαμβάνει την προσφορά βασικών μετάλλων, ειδικότερα νικελίου και κοβαλτίου, την παραγωγή πρόδρομων υλικών και την παραγωγή καθοδικών υλικών εντός μιας περιοχής.

DETLEF W. SCHMALOW

Η εγκατάσταση παραγωγής της Schwarzheide χρησιμοποιεί μια μονάδα με τουρμπίνες αερίου και ατμού υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας, που συνδυάζει την παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας (CHP). Η εγκατάσταση βρίσκεται σε φάση εκσυγχρονισμού ώστε να αυξήσει την οικο-αποδοτικότητα της. Υπάρχει σχέδιο για ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όταν ξεκινήσει η παραγωγή των υλικών για μπαταρίες. Η μονάδα της Harjavalta θα αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της υδροηλεκτρικής, της αιολικής και της ενέργειας που παράγεται από βιομάζα. Αυτό το προνομιακό μείγμα ενέργειας θα παρέχει καθοδικά ενεργά υλικά με πολύ χαμηλό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα.

Οι επενδύσεις στη Harjavalta της Φινλανδίας και τη Schwarzheide της Γερμανίας θα ενισχύσουν την υποστήριξη από την πλευρά της BASF της ατζέντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια Ευρωπαϊκή αλυσίδα παραγωγής μπαταριών και αποτελούν τμήμα του «Σημαντικού Έργου Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος» (IPCEI) που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις.

Προτεινόμενα για εσάς