Παρέμβαση του Επιτρόπου Δικαιοσύνης για το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων ζητεί ο Δ. Παπαδημούλης

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 09:58
UPD:10:00
SOOC/Alexandros Michailidis
A- A A+

Ανοιχτή επιστολή προς τον επίτροπο Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας της Ε.Ε., Ντιντιέ Ρέιντερς, απέστειλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, καταγγέλλοντας την «κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα», αναφορικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και το θέμα που έχει ανακύψει με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Επικαλούμενος το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, που προστατεύει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει ότι «τις τελευταίες μέρες λαμβάνει χώρα στην Προκαταρκτική Επιτροπή της ελληνικής Βουλής μια συντονισμένη προσπάθεια, από την πλειοψηφία των μελών που την απαρτίζουν, εκφοβισμού των δύο προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν κληθεί να καταθέσουν, με απώτερο σκοπό να αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους».

Όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής, «τέτοιες συμπεριφορές παρεμποδίζουν όχι μόνο την εξέλιξη της ίδιας της έρευνας για ένα διεθνές σκάνδαλο, όπως αυτό της Novartis, αλλά λειτουργούν και στο συνειδησιακό καθήκον όσων σκοπεύουν να λειτουργήσουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και να αποκαλύψουν σκάνδαλα».

Στην επιστολή του, τέλος, καλεί τον επίτροπο Δικαιοσύνης, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, «να παρέμβει εν ονόματι της τήρησης του ευρωπαϊκού δικαίου, της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και όλων όσων πολιτών βάλλονται».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή