Αρχίζουν οι διαδικασίες για τη σύσταση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Τέλος στο αλαλούμ των βοσκοτόπων
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 11:18
UPD:11:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
A- A A+

Τη διαδικασία για τη σύσταση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης ξεκινά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Με επιστολή που απέστειλε προς τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, ο κ. Βορίδης ζητεί την αρωγή τους στη σύνταξη μελετών διαχείρισης βοσκήσιμων γαιών μέσω της σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ του υπουργείου και των Περιφερειών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η συγκεκριμένη κίνηση στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της κτηνοτροφίας μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση επιλέξιμων εκτάσεων καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με την ορθολογική χρήση των βοσκοτόπων.

Παράλληλα, αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του αγροτικού χάρτη της χώρας και διασφαλίζει τα συμφέροντα της πατρίδας μας στο ευρωπαϊκό πεδίο προς όφελος των κτηνοτρόφων και του συνόλου της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με την πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «μπαίνει τέλος στην επί σχεδόν πέντε χρόνια κωλυσιεργία των προηγούμενων ηγεσιών του ΥπΑΑΤ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στο ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα των βοσκήσιμων γαιών».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή