Τι ζήτησε από τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου η αντιπροσωπεία της Προανακριτικής

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 16:10
UPD:16:21
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Να εξεταστούν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis όπως ακριβώς εξετάστηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, ζητούν με έγγραφό τους προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Αντιπροσωπεία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που μετέβη το μεσημέρι στον κ. Βασίλη Πλιώτα, κατέθεσε έγγραφο, στο οποίο αναφέρει ότι «η  εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων από την επιτροπή μας είναι κρίσιμη για την ανεύρεση της αλήθειας και σημαντική διότι πρέπει να εξεταστεί εάν αυτοί έλκουν όφελος ή είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, καθώς μάρτυρες έχουν καταθέσει προς τούτο και επομένως πρέπει να αξιολογηθεί εάν νόμιμα εισήχθησαν στο καθεστώς ή δύνανται να παραμένουν».

Η επιτροπή ζητεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

  1. «Να διασφαλίσετε σε μας την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με τον τρόπο που τους εξέτασε ο αντεισαγγελέας κ. Σοφουλάκης

2.       Να διασφαλίσετε να λάβουμε όλα τα αιτηθέντα έγγραφα από την εισαγγελέα διαφθοράς, και

3) Στο πλαίσιο των πραγματικών περιστατικών που επισημαίνουμε απευθυνθείτε στους αρμόδιους εισαγγελείς που έχουν την ευθύνη της υπαγωγής στο καθεστώς προστασίας για να εκτιμήσουν τα ανωτέρω λαμβάνοντας υπόψη τις αντιρρήσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στην επιτροπή μας και την εν τέλει άρνησή τους να εξεταστούν, καθώς και το ενδεχόμενο βάσει των καταθέσεων που έχουμε ήδη διαβιβάσει να είναι εμπλεκόμενοι στην όλη διαδικασία».

Αναφορικά με την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η επιτροπή τονίζει:

 «Έχουμε αιτηθεί σειρά εγγράφων από την εισαγγελέα διαφθοράς και παρά τη ρητή επισήμανση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή ότι οφείλει να μας διαβιβάσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει».

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών απαρτιζόταν από τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Γιάννη Μπουγά και τα μέλη Αθανάσιο  Πλεύρη  (ΝΔ), Δημήτρη Μπιάγκη (ΚΙΝΑΛ) και Βασίλειο Βιλιάρδο  (Ελληνική Λύση).

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή