16 τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία -Έκτακτα μέτρα από τις αρχές

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 19:57
UPD:20:04
via REUTERS/REUTERS TV

Στιγμιότυπο από την κωμόπολη του Κοντόνιο όπου τις επόμενες ημέρες θα μείνουν ανοικτά μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ

A- A A+

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ιταλία με 14 ασθενείς στην περιφέρεια της Λομβαρδίας και δύο στην περιφέρεια Βένετο. Έκτακτα μέτρα από τις ιταλικές αρχές.

Τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία, είναι συνολικά δεκαέξι, όπως έκαναν γνωστό οι αρχές.

EURONEWS

Δεκατέσσερεις ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, και δυο στην περιφέρεια Βένετο, στην πόλη της Πάδοβας. Πέντε είναι γιατροί και νοσοκόμοι, ενώ, όπως ανακοινώθηκε νοσεί και μια γυναίκα που κυοφορεί.

Στις δυο κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν οι περισσότερες μεταδόσεις του ιού, το Καστιλιόνε Ντ΄ 'Αντα και το Κοντόνιο και σε άλλους οκτώ δήμους της περιοχής, τις επόμενες ημέρες θα μείνουν ανοικτά μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα μπορούν να εισέρχονται, κάθε φορά, μόνον λίγοι πελάτες.

«Η κυβέρνησή μας έχει λάβει από την αρχή όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με συνεχή κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και όλων των αρμόδιων αρχών», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AMΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή