Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας για τις αστικές συγκοινωνίες

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 16:20
UPD:16:28
MotionTeam/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η πορεία διαμαρτυρίας για τις αστικές συγκοινωνίες, που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία εργαζομένων-φοιτητών-συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες».

Η πορεία διέσχισε το κέντρο της πόλης και κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου ήταν και το σημείο αφετηρίας.

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου η Πρωτοβουλία θα συνεδριάσει εκ νέου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της.

«Η σημερινή πορεία έδειξε ότι οι λαός της πόλης μπορεί να πετύχει πολλά και να φέρουμε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι κινητοποιήθηκε η πολιτική ηγεσία. Αν και οι υποσχέσεις του υπουργού είναι αοριστολογίες. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, βιώνουμε μια άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ» δήλωσε το μέλος της Πρωτοβουλίας Φωτεινή Σαλονικίδου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, κατά την οποία ο υφυπουργός σημείωσε μεν τη βελτίωση που έχει επιτύχει η διοίκηση του οργανισμού τους τελευταίους μήνες, πρόσθεσε ωστόσο ότι «το παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θα θέλαμε».

Αναφερόμενος στις ενέργειες που προωθούνται, ο κ. Κεφαλογιάννης επανέλαβε ότι τον Ιούνιο θα προκηρυχθούν δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια λεωφορείων με leasing από τον ΟΑΣΘ και καινούριων από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

MOTIONTEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συνάντηση Κεφαλογιάννη-Τζιτζικώστα για τον ΟΑΣΘ

Την Παρασκευή, ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και συζήτησαν κυρίως θέματα μεταφορών.

Ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στον κ. Κεφαλογιάννη το θέμα του ΟΑΣΘ, επισημαίνοντας την κακή κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που ταλαιπωρούν τους πολίτες στις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στον ΟΑΣΘ, με τα ΚΤΕΛ να αναλαμβάνουν την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου σε 25 δρομολόγια της Θεσσαλονίκης, αλλά και με την προμήθεια από τη μεριά του ΟΑΣΘ νέων λεωφορείων που θα βελτιώσουν σημαντικά τη σημερινή κατάσταση.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον περιφερειάρχη και για τις αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο στη διαδικασία απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης, με την κατάθεση του νέου νόμου για τον τρόπο απόκτησης διπλώματος, που δρομολογείται στα τέλη του Μαρτίου. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη νέα διαδικασία έκδοσης προσωρινού ηλεκτρονικού διπλώματος εντός μιας ημέρας, μια διαδικασία που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή