Δ. Κουτσούμπας: Να αποσυρθούν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από τα νησιά

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 11:49
UPD:11:52
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Την άμεση απόσυρση «των δυνάμεων καταστολής» από τα νησιά ζητεί ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή όσα εκτυλίσσονται από τα ξημερώματα σε Χίο και Λέσβο.

«Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως διεκδικούν οι νησιώτες μας, οργάνωσε την νυχτερινή απόβαση και την βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ, σε Λέσβο, στη Χίο, κατά των νησιωτών, που αγωνίζονται να μην γίνουν τα νησιά τους οι φυλακές της Ε.Ε» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως σημείωσε, «από τις 2 τα ξημερώματα ο λαός της Λέσβου και της Χίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την αγριότητα των ΜΑΤ. Από το λιμάνι έως τα χωριά, οι χιλιάδες κάτοικοι των νησιών που βγήκαν στους δρόμους δέχονται επιθέσεις με χημικά, με δακρυγόνα, με αύρες».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κατηγόρησε τις αστυνομικές δυνάμεις ότι «λειτουργούν και συμπεριφέρονται στον ηρωϊκό Μανταμάδο, στα άλλα χωριά της Λέσβου, στο Βροντάδο της Χίου, ως δυνάμεις κατοχής» και έκανε λόγο για «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης».

Ζήτησε επίσης «να γίνουν εδώ και τώρα αποδεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών» και ο λαός να καταδικάσει «τον κυβερνητικό αυταρχισμό».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή