Βουλή: Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα επεισόδια στα νησιά οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 15:01
UPD:15:05
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Αντιπαράθεση για τα επεισόδια στη Λέσβο και τη Χίο σημειώθηκε στη Βουλή, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. «Αποτελεί θράσος να μας κουνάτε το δάκτυλο εσείς, που με τις ιδεολογικές εμμονές σας ανοίξατε τα σύνορα, αφήσατε ανεξέλεγκτες τις ΜΚΟ, δεν απορροφήσατε τα ευρωπαϊκά κονδύλια κι αφήσατε 70.000 αιτήσεις ασύλου "κάβα" στην επόμενη κυβέρνηση» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπ. Λιβανός, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλ. Τσακαλώτο, ο οποίος έθεσε το θέμα των επεισοδίων στα νησιά που αντιμετωπίζουν μεγάλες προσφυγικές ροές.

«Είχατε μιλήσει για αποσυμφόρηση κι επιτελικό κράτος. Κι όταν στα κλειστά κέντρα αντέδρασαν οι νησιώτες, τους κάνατε επίταξη στην περιουσία τους. Κι όταν αντέδρασαν στην επίταξη της περιουσίας, στείλατε ΜΑΤ και δέρνετε τον κόσμο. Εμείς δεν βλέπουμε ούτε αποτελεσματικότητα, ούτε δικαιώματα και, λιγότερο από όλα, ανθρωπισμό» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Απαντώντας, ο κ. Λιβανός επέκρινε τον κ. Τσακαλώτο και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και προσπάθεια κάλυψης της ανυπαρξίας πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. «Προκαλείτε με ένα θέμα που πυροδοτεί τον λαϊκισμό και από τις δύο άκρες του πολιτικού φάσματος» ανέφερε ο κ. Λιβανός. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη της, εξάντλησε τον διάλογο επί τέσσερις μήνες και δημιουργεί κλειστά κέντρα, που θα βοηθήσουν τα νησιά και τους νησιώτες, θα διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλ. Γρηγοριάδης, τόνισε ότι είναι επόμενο να βρεθούμε σε μία τέτοια κατάσταση, όταν η ΝΔ καλλιεργούσε προεκλογικά στους νησιώτες τέτοιες φαντασιώσεις, ότι ως διά μαγείας θα εξαφανίσει το προσφυγικό σε μία εβδομάδα. «Αν συνεχίσετε να δέρνετε τους νησιώτες, που είναι δικοί σας ψηφοφόροι, τότε θα γίνουν δικοί μας ψηφοφόροι» είπε σκωπτικά ο κ. Γρηγοριάδης.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δίνει επιδόματα στους λαθρομετανάστες και ξύλο στους Έλληνες. «Αντί να προστατεύσουμε τους κατοίκους από τους λαθρομετανάστες, εμείς τους προστατεύουμε και δέρνουμε τους Έλληνες. Το ίδιο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν οι Έλληνες διαμαρτύρονταν για τις Πρέσπες» επισήμανε ο κ. Χήτας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ζήτησε την απόσυρση των ΜΑΤ από τα νησιά. «Επικρατεί κόλαση, με γυναίκες-νοικοκυρές να τρώνε βομβαρδισμό από χημικά και με ξυλοδαρμούς... Γίνονται επιχειρήσεις που θυμίζουν εποχές κατοχής» υπογράμμισε ο κ. Παφίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρ. Λοβέρδος διαμαρτυρήθηκε ότι επετράπη να συμβούν στη Βουλή «θεσμικοί τραμπουκισμοί». Ακόμη επέκρινε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει τόλμη να υποστηρίξει τα μέτρα της» και πως οι κυβερνώντες είναι ανέτοιμοι, πολυφωνικοί και δειλοί απέναντι στην αντιπολίτευση. «Να εγκαταλειφθούν οι ακραίες θέσεις από δεξιά και αριστερά και να υπάρξει μία κυβέρνηση που ξέρει τι θέλει να κάνει και μία αντιπολίτευση που υποβάλλει προτάσεις» πρότεινε ο κ. Λοβέρδος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή