Πολύτιμο ντοκουμέντο από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης

Παρουσίαση του βιβλίου «Στης μεταπολίτευσης τα χρόνια» του Μωυσή Λίτση, στη Θεσσαλονίκη
Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 09:17
UPD:12:57
A- A A+

Έπειτα από την επιτυχή παρουσίαση στην Αθήνα, το βιβλίο «Στης μεταπολίτευσης τα χρόνια» του δημοσιογράφου Μωυσή Λίτση, παρουσιάζεται το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, στον πολυχώρο του περιοδικού «Ένεκεν» [Πρ. Κορομηλά 37].

Για την έκδοση θα μιλήσουν ο εκδότης του περιοδικού «Ένεκεν» Γιώργος Γιαννόπουλος, ο επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Σπύρος Μαρκέτος και ο συγγραφέας.

Το βιβλίο του Μωυσή Λίτση «Στης Μεταπολίτευσης τα χρόνια» -που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος, είναι ένα ρεπορτάζ, μια ιστορική περιήγηση σε μία από τις πολυτιμότερες πηγές που αντικατοπτρίζουν το κλίμα της έντονης πολιτικοποίησης-κομματικοποίησης και του ριζοσπαστισμού των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης: τις προκηρύξεις, τις μπροσούρες και τα φυλλάδια, τα οποία κυκλοφορούσαν άφθονα σε γειτονιές, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες.

Από την τελετή ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, στις 28 Μαΐου 1979.

Ο αναγνώστης θα μεταφερθεί σε χρόνια επαναστατικού ενθουσιασμού, αλλά και φανατισμού και αντιπαραθέσεων για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος για να φτάσεις στον…  παράδεισο της κοινωνικής χειραφέτησης.

Η πληθώρα σχετικού υλικού, από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα, καλύπτει τα πιο σημαντικά γεγονότα της εποχής: επετείους του Πολυτεχνείου, εορτασμούς της Πρωτομαγιάς, κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές και άλλα.

Ο Μωυσής Λίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και από το 1989 ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία.

Έχει εργαστεί στις εφημερίδες «Ημερησία», «Εξουσία», «Ελευθεροτυπία» & «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και «Η Ελλάδα Αύριο».  Αυτή την περίοδο εργάζεται στην εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική».

Το 2010 συνέγραψε μαζί με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Μπακανάκη και Μιχάλη Καταϊτζίδη το βιβλίο «Πετρέλαιο, η αυτοκρατορία του μαύρου χρυσού», Εκδόσεις Γαβριηλίδης. Συμμετείχε, επίσης, στη συλλογική έκδοση: «Ο Ελληνικός Καπιταλισμός, η παγκόσμια οικονομία και η κρίση», Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, 2013.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή