Ρωσία: Συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια σε Ιταλία, Ιράν και Νότια Κορέα

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 09:18
UPD:09:20
REUTERS/Maxim Shemetov
A- A A+

Η Ρωσία συνέστησε στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα, τρεις χώρες όπου έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Οι ρωσικές αρχές συστήνουν την αποφυγή κάθε ταξιδιού «μέχρι τη σταθεροποίηση της κατάστασης», σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της υγειονομικής υπηρεσίας της χώρας.

Η Ρωσία έχει ήδη λάβει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19 από την Κίνα: απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε όλους τους Κινέζους, έχει κλείσει τα κοινά της σύνορα μήκους 4.250 χιλιομέτρων με τη γειτονική χώρα και έχει διακόψει όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις, ενώ έχει περιορίσει τον αριθμό των πτήσεων προς τις κινεζικές πόλεις.

Ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου οι ρωσικές αρχές καλούν τους πολίτες της χώρας να μη μεταβαίνουν στην Κίνα.

Οκτώ Ρώσοι επαναπατρίστηκαν την Κυριακή από το κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» που βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα λόγω της επιδημίας, εκ των οποίων τρεις είχαν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Πριν από τον επαναπατρισμό αυτών, η Ρωσία δεν είχε πλέον ασθενείς από τον Covid-19 στο έδαφός της αφού πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι δύο μοναδικοί άνθρωποι που είχαν προσβληθεί, δύο Κινέζοι πολίτες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή