Μόσχα και Άγκυρα επιθυμούν αποκλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 10:41
UPD:10:44
REUTERS/Ammar Abdullah
A- A A+

Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν σε αποκλιμάκωση της έντασης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, συνεχίζοντας όμως στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, έπειτα από αρκετές ημέρες συνομιλιών στην Άγκυρα. «Εξετάσθηκαν συγκεκριμένα βήματα για την επίτευξη σταθερότητας στην Ιντλίμπ. Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τον στόχο τους για μείωση της έντασης, συνεχίζοντας όμως τον αγώνα εναντίον των τρομοκρατών», επισημαίνει τοι ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία προχώρησε σήμερα σε αντίποινα για το θάνατο των Τούρκων στρατιωτών, ανακοινώνοντας σήμερα ότι κατέστρεψε «μια εγκατάσταση χημικών όπλων» του καθεστώτος της Δαμασκού στη βορειοδυτική Συρία, σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 Τούρκοι στρατιώτες την Πέμπτη.

Τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο οι τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν «μια εγκατάσταση χημικών όπλων που βρισκόταν 13 χιλιόμετρα νότια του Χαλεπιού, καθώς και μεγάλο αριθμό άλλων στόχων του καθεστώτος», δήλωσε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή