Θεωρίες συνωμοσίας για τον Ντιν Κουντζ και τον κοροναϊό στα social media

Βιβλίο του 1981 περιέγραφε φονικό ιό από την Wuhan της Κίνας
Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 10:35
UPD:10:46
A- A A+

Θεωρίες συνωμοσίας που αναφέρουν ότι ο Αμερικανός συγγραφέας και μετρ του τρόμου, Ντιν Κουντζ προέβλεψε το ξέσπασμα του κοροναϊού σχεδόν πριν από 40 χρόνια πιθανότατα έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω ομοιοτήτων στο βιβλίο με τα όσα συμβαίνουν σήμερα.

Στο θρίλερ του 1981 «The Eyes of Darkness» ο Ντιν Κουντζ περιγράφει έναν θανατηφόρο ιό, που ονομάζεται «Wuhan-400», φέρει δηλαδή το όνομα της κινεζικής πόλης που είναι γνωστή ως το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού.

«Σε ένα μυθιστόρημα γραμμένο το 1981 προβλέφθηκε η έξαρση του κοροναϊού!» έγραψε ο Νικ Χίντον, ο οποίος ανάρτησε στο Twitter screenshot τα σχετικά αποσπάσματα από το βιβλίο.

 Χρήστες στο Twitter που απάντησαν στην ανάρτησή του χαρακτήρισαν την πρόβλεψη του Ντιν Κουντζ ανατριχιαστική. Άλλοι σημείωσαν πως στην πλοκή του βιβλίου ο ιός Wuhan αποκαλείται το «τέλειο όπλο» που θα μπορούσε να «εξοντώσει μια πόλη ή μια χώρα».

 

SHARE STUDY
«Αυτό είναι τρελό και πιθανότατα δεν είχε ιδέα όταν το έγραφε» σχολίασε ένας άλλος χρήστης.

 

Δυστυχώς για όσους ασπάζονται θεωρίες συνωμοσίας, φαίνεται ότι οι ομοιότητες μεταξύ του ιού COVID-19 και της πρόβλεψης του Ντιν Κουντζ σταματούν στο όνομα Wuhan, όπως μετέδωσε το Fox News.

 

Στο βιβλίο, o «Wuhan-400» κατασκευάστηκε από ανθρώπους και αναπτύχθηκε σε εργαστήρια έξω από την πόλη - ενώ ο COVID-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προήλθε από άγρια ζώα.

 Το ποσοστό θνησιμότητας του «Wuhan-400» είναι 100%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του κοροναϊού είναι 2%.

 Μία Google Books Preview εμφάνισε το όνομα του ιού σε αρχικό αντίγραφο του βιβλίου του 1981 ως «Gorki-400». Τελικά, η ονομασία του ιού άλλαξε σε «Wujan» το 1996 και δεν είναι σαφές αν ο Ντιν Κουντζ ήταν εκείνος που έλαβε την απόφαση να αλλάξει.

Προτεινόμενα για εσάς