Φον ντερ Λάιεν: «Ευρωπαϊκή πρόκληση» το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορά της

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 14:52
UPD:14:53
REUTERS/JOHANNA GERON
A- A A+

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εν όψει της κοινής επίσκεψής της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου στον Έβρο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την «κατανόησή» της προς την Τουρκία για τον πόλεμο στη Συρία, υπογραμμίζοντας όμως ότι η απόφαση της Άγκυρας να αφήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη «δεν μπορεί να είναι» η απάντηση στην κρίση αυτήν.

«Αναγνωρίζω ότι η Τουρκία είναι σε δύσκολη θέση σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Όμως αυτό που βλέπουμε τώρα δεν μπορεί να είναι η απάντηση ή η λύση», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ είπε ότι Ε.Ε. αναμένει από την Τουρκία να τηρήσει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες. «Είμαστε πεπεισμένοι για την αξία αυτής της συμφωνίας και αναμένουμε ότι θα γίνει σεβαστή», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι κάθε διαφωνία για το θέμα μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών θα πρέπει να επιλυθεί μέσω συζητήσεων μεταξύ εταίρων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή