Αναστασιάδης: Πρόθεσή μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 19:32
UPD:19:37
A- A A+

Ανησυχία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ό,τι αφορά τις ροές μεταναστών από την Τουρκία, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου.

Ερωτηθείς το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, αν υπάρχει ανησυχία για οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας να στείλει μετανάστες στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «με όσα καταγράφονται στα ελληνικά σύνορα, με όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει, δηλαδή με τις ροές των μεταναστών από την Τουρκία, ούσα η πρώτη χώρα σε αριθμό αιτητών πολιτικού ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό όπως αντιλαμβάνεστε και βεβαίως μας ανησυχεί».

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως «θέλουμε να δούμε τί είναι τα μέτρα που μπορεί να πάρουμε, έτσι ώστε, χωρίς να παραγνωρίζουμε τον ανθρώπινο πόνο, την ίδια ώρα να μεριμνήσουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα αποτραπούν οι προσπάθειες αλλοίωσης ακόμα και του δημογραφικού χαρακτήρα της χώρας».

Ερωτηθείς αν βλέπει να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πίσω από αυτές τις ροές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν χρειάζεται να κάνει σχόλιο με όσα καταγράφονται με τις χιλιάδες των όσων αποπειρώνται και ενθαρρύνονται από την Τουρκία στα ελληνικά ή τα βουλγαρικά σύνορα.

Στο μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κύπριος πρόεδρος με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε την πρόθεση της κυπριακής κυβέρνησης να συμβάλει, είτε στο πλαίσιο της Frontex, είτε σε διμερές επίπεδο, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, που δεν είναι παρά ευρωπαϊκές προκλήσεις.

Πηγές: ΑΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή