Συναυλία αφιερωμένη στους AC/DC έκλεισε αυτοκινητόδρομο στην Αυστραλία

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 08:40
A- A A+

Περισσότερα από 150.000 άτομα παρακολούθησαν την Κυριακή την αυτοκινούμενη συναυλία, φόρο τιμής στους AC/DC στο Περθ της Αυστραλίας.

Για οκτώ ώρες, δέκα χιλιόμετρα από την Canning Highway έκλεισαν για να κινηθούν οι νταλίκες πάνω στις οποίες έπαιζαν διασκευές της διάσημης μπάντας, οκτώ διαφορετικές μπάντες,  αποτίοντας φόρο τιμής στον Μπον Σκοτ, που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατό του. Η διαδρομή ήταν αυτή που έκανε ο Σκοτ καθημερινά από το σπίτι του στο Fremantle μέχρι το ξενοδοχείο Raffles, όπου σύχναζε.

Η εκδήλωση ονομάστηκε Highway to Hell. Οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου δόθηκαν στις νταλίκες που μετέφεραν τις μπάντες και οι άλλες δύο στον κόσμο, για να μπορέσει να παρακολουθήσει την αυτοκινούμενη συναυλία.

Την εκδήλωση άνοιξε το αυστραλιανό συγκρότημα Pigram Brothers  με το «Highway to Hell», το οποίο ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της οκτάωρης συναυλίας από όλα τα συγκροτήματα και με διαφορετικές εκτελέσεις.

Ιδιαίτερη ήταν η εκτέλεση από το εναλλακτικό ροκ γιαπωνέζικο συγκρότημα Shonen Knife, ενώ πριν ξεκινήσουν οι μπάντες, ο Αυστραλός πρωταθλητής κιθάρας Άλεξ Ρόμπερτς, γνωστός ως Jinja Assassin, παρότρυνε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους να σηκώσουν τα χέρια τους προς τον ουρανό, καθώς εκείνη τη στιγμή ηχογραφούσε το «Highway to Hell».

Ο Ρόμπερτς, που είναι καθηγητής θεάτρου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κιθάρας που έγινε στην Φιλανδία, το 2019. Μαζί του έπαιζαν και άλλοι εξέχοντες Αυστραλοί κιθαρίστες, όπως ο Wes Roe και ο Billy Damage.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή