Αφγανιστάν: Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με επικεφαλής Ταλιμπάν

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 23:21
UPD:23:23
REUTERS/CARLOS BARRIA

REUTERS/Carlos Barria

A- A A+

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον επικεφαλής διαπραγματευτή και πολιτικό ηγέτη των Ταλιμπάν, Μουλά Μπαραντάρ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης σε μήνυμά του στο Twitter, μια επικοινωνία που πρέπει να είναι η πρώτη απευθείας συνομιλία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και ανώτερου αξιωματούχου των Ταλιμπάν.

Η συνομιλία διήρκησε 35 λεπτά και πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών στη Ντόχα που προβλέπει την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών και άλλων ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν εντός 14 μηνών.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνομιλία με τον ηγέτη των Ταλιμπάν», δήλωσε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου. «Δεν θέλουμε βία», πρόσθεσε εκφράζοντας ικανοποίηση.

Πάντως οι αντάρτες έθεσαν τέλος χθες στη μερική εκεχειρία και ξανάρχισαν την επίθεσή τους κατά των αφγανικών δυνάμεων. 

Σε ανακοίνωση που στάλθηκε αργότερα ηλεκτρονικά, αναφέρεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Μπαραντάρ ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα μιλήσει σύντομα στον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γάνι «ώστε να αρθούν τα εμπόδια στις ενδοαφγανικές συνομιλίες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή