Στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ το «ναι» του Τσίπρα στο κλείσιμο των συνόρων

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 10:38
UPD:10:46
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

Το «ναι» του Αλέξη Τσίπρα στο κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο και το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξή του στο Mega εμφανίστηκε να στηρίζει κάποιες από τις πρωτοβουλίες που πήρε ο Έλληνας πρωθυπουργός, συζητείται σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου δεν αποδέχονται τα περί «εντυπωσιακής στροφής Τσίπρα», ούτε βεβαίως ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με όσα είπε στο MEGA …άδειασε τα στελέχη και τη νεολαία του κόμματος που επί τρεις ημέρες κατακεραύνωναν την κυβέρνηση για την απόφασή της να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο, χαρακτηρίζοντάς την ως και παράνομη. Λένε ότι ο κ. Τσίπρας με την εμφάνισή του από τη μία πλευρά επιχείρησε να δείξει συναινετικό προφίλ που είναι ενδεδειγμένο σε κρίσιμες στιγμές όπως είναι αυτή που περνά η χώρα και από την άλλη προσπάθησε να βάλει φρένο σε απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζουν να ζητούν άνοιγμα των συνόρων.

Εξηγούν ότι σε αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, άσκησε έντονη κριτική στην Ε.Ε. για τη στάση της και υπεραμύνθηκε των δικών του αποφάσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού από το 2015 και μετά, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος το 2015 είχε ακολουθήσει την ίδια πολιτική, είχε , δηλαδή, κλείσει τα σύνορα στον Έβρο. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνθηκε την ανάγκη να επαναπροσανατολίσει το κόμμα του και να δώσει νέα γραμμή στο προσφυγικό. Το ερώτημα είναι πως θα γίνει αποδεκτή αυτή η νουθεσία και πόσοι θα την ακολουθήσουν. Μία πρώτη απάντηση αναμένεται να δοθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν αυτό που προκύψει είναι η ανάδειξη της κριτικής που έκανε ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση και η υποβάθμιση του «ναι» στο κλείσιμο των συνόρων που έφερε σε δύσκολη θέση πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσαν δημοσίως το τελευταίο διάστημα στην αντίθετη κατεύθυνση, ο κ. Τσίπρας θα έχει κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κυριαρχία του στο κόμμα.

Αν υπάρξουν αντιδράσεις στη γραμμή που χάραξε με τη συνέντευξή του – ή για αυτήν καθ’ αυτήν κίνησή του να δώσει συνέντευξη στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη κάτι το οποίο συζητείται ήδη στο παρασκήνιο – ο δρόμος προς το συνέδριο θα γίνει πιο περίπλοκος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή