Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε καταστάσεις που οδηγούν σε διχασμό

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 13:00
UPD:13:03
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για «ακραία διχαστικό λόγο, που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας» και συνιστά μια «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που τροφοδοτεί τα επικίνδυνα φαινόμενα που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5 fm», σημείωσε πως «βλέπουμε πολίτες να κραδαίνουν όπλα και ομάδες δήθεν "αγανακτισμένων" πολιτών να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, ενώ πολίτες δέχονται ασφυκτική πίεση από ακραία στοιχεία».

Ο κ. Χαρίτσης στηλίτευσε τη στάση πολλών ΜΜΕ που «καλύπτουν τις εικόνες αυτές με όρους αναπτέρωσης του εθνικού φρονήματος». «Πρέπει να είμαστε σαφείς στην καταδίκη τέτοιων φαινόμενων» επισήμανε, συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταδικάζει, αλλά κλείνει το μάτι σε καταστάσεις που οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην κυριαρχία του φόβου και της βίας και οδηγεί τη χώρα στον διχασμό».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η ΝΔ είχε επιχειρήσει και προεκλογικά να διχάσει τους Έλληνες με το θέμα του Μακεδονικού, όταν μιλούσε για εθνικόφρονες και προδότες. Αν αυτή η ρητορική είναι επαίσχυντη όταν χρησιμοποιείται αντιπολιτευτικά, γίνεται άκρως επικίνδυνη όταν μετατρέπεται σε επίσημη πολιτική του κράτους» υποστήριξε.

Ο κ. Χαρίτσης διεμήνυσε ότι «δεν θα κάνουμε πίσω στην υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης». Όπως ενημέρωσε, κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν σήμερα στη Λέσβο και στη Χίο και στη συνέχεια στον Έβρο. «Η κατάσταση αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Θέλουμε να μιλήσουμε μαζί τους, να εξηγήσουμε ότι η κυβέρνηση πουλά εθνικοφροσύνη και πολεμοκαπηλία, επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί την πραγματικότητα και βλέπει ότι με τις ιδεοληψίες της και τη διαχειριστική της ανεπάρκεια έχει οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο. Οφείλουμε να είμαστε παρόντες σε αυτή τη μάχη» τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε πως η νέα ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών «η οποία παγώνει και ακυρώνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για πρόσφυγες, για Ρομά, για ανθρώπους με αναπηρία, αυξάνοντας τα απαιτούμενα χρόνια για την απόκτηση ιθαγένειας, σε ορισμένες κατηγορίες, από τα τρία στα επτά  χρόνια» είναι «μέρος της συντονισμένης προσπάθειας και οργανωμένης πολιτικής της κυβέρνησης που περιθωριοποιεί κοινωνικές ομάδες».

«Αυτές είναι πολιτικές που συγκροτούν όλο το ιδεολόγημα της ΝΔ, το οποίο προσπαθεί να πουλήσει στον ελληνικό λαό. Όμως η κυβέρνηση πλανάται. Η ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής δεν μπορεί να περάσει στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή