ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προσπαθεί σπασμωδικά να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο

Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 15:57
UPD:15:58
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Να αφήσει «τις αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού για το ακροδεξιό της ακροατήριο και να ασχοληθεί επιτέλους με την ουσία του προσφυγικού» καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «πιστή στις ιδεοληψίες της», κόβει επιδόματα σε πρόσφυγες που έχουν ήδη αποκτήσει άσυλο.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για επιδόματα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ε.Ε.. Παράλληλα, τονίζει πως «η σκληρή και άδικη αυτή επιλογή δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή».

Κατηγορεί, επίσης, τη ΝΔ ότι «έντρομη μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί το προσφυγικό, προσπαθεί σπασμωδικά να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο» και καλεί τους Κ. Μητσοτάκη και Ν. Μηταράκη «να αφήσουν τις αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού και να εστιάσουν στην ουσία: την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών μας, τη διεθνοποίηση του ζητήματος και την προώθηση πολιτικών ένταξης των προσφύγων που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή