Μπορίσοφ: Σε πλήρη ισχύ η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας

Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 07:11
UPD:07:11
A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι η συμφωνία του 2016 μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, έδωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

«Οι Βούλγαροι μπορούν κοιμούνται ήσυχα» επεσήμανε, παράλληλα, αναφερόμενος στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.

Ξεκαθάρισε δε, ότι η μεταναστευτική πίεση προς τη Βουλγαρία είναι «μηδενική», χάρη στα «απαραίτητα μέτρα» που έχουν ληφθεί.

Εξέφρασε μάλιστα, την ελπίδα για μια γρήγορη επίλυση της κατάστασης στον Έβρο, η οποία έχει οικονομικές επιπτώσεις.

«Κάθε διένεξη βλάπτει τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις» υπενθύμισε τέλος.

Η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή (28/2), όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα επιμένει στις πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από ελληνικά πυρά, κάτι το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή