Συσκέψεις του προέδρου του ΠΙΣ με τους Ιατρικούς Συλλόγους για τον κορωνοϊό

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 12:04
UPD:12:16
Eurokinissi/ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
A- A A+

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας για τον κορωνοϊό, είχε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)  προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Οι συναντήσεις του κλιμακίου του ΠΙΣ ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους Ιατρικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κοζάνης, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό, αλλά και τα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να ακολουθηθούν με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ακολούθησε επίσκεψη στο νοσοκομείο της Ξάνθης και συνάντηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, βουλευτές της περιοχής καθώς και τον Δήμαρχο Ξάνθης. Στη συνέχεια διεξήχθη σύσκεψη για το θέμα του κορωνοϊού στο Δημαρχείο της Ξάνθης παρουσία της δημοτικής αρχής και τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης.

Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Ιατρικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Κυριακή με τους Ιατρικούς Συλλόγους του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης και της Καβάλας παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσκεψη στις Καστανιές του Έβρου

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΙΣ μετέβη και στον Έβρο, στο πλαίσιο των επαφών του με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας. Λόγω του τεταμένου κλίματος στην περιοχή το κλιμάκιο του ΠΙΣ επισκέφθηκε και τα σύνορα όπου είχε συνάντηση με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος συνοδευόμενος από τον

αντιπρόεδρο των Ευρωπαίων Γιατρών (UEMS) και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Ανδρέα Παπανδρούδη, καθώς και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, συνομίλησαν με το υγειονομικό τμήμα του στρατού, καθώς και με νέους στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή.

«Η σκέψη όλων των επιστημόνων βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που επί 24ωρου βάσεως φυλάνε Θερμοπύλες στα σύνορά μας και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που μένουν άγρυπνοι φρουροί για την πατρίδα μας και τους ακρίτες» δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή