Τουρκία: Το πρώτο κρούσμα κορωναϊού ανακοίνωσαν οι αρχές

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 06:17
UPD:09:34
MotionTeam/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Τουρκία επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κοτζά, ανακοινώνοντας ότι ένας άνδρας διαγνώστηκε με τον ιό.

Ο Τούρκος υπουργός είπε πως ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και πως τα μέλη της οικογενείας του άνδρα βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Διευκρίνισε πως η κατάστασή του είναι καλή, ενώ δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του, για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής.

Ο κ. Κότζα είπε ότι ο άνδρας ταξίδεψε στην Τουρκία από ευρωπαϊκή χώρα, την οποία δεν κατονόμασε. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι οι τουρκικές αρχές θα αντιμετωπίσουν το κρούσμα «με διαφάνεια».

«Ένα ή περισσότερα κρούσματα δεν θα πρέπει να θεωρούνται επιδημία. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός εισήλθε στη χώρα μας. Υπήρχε υψηλή πιθανότητα για κάτι τέτοιο και συνέβη. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό αυτή τη στιγμή. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε τη ζωή μας λαμβάνοντας τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. Πρόκειται για εθνικό κίνδυνο, τα μέτρα πρόληψης είναι απλά» ανέφερε.

Συνέστησε σε όλους όσους έρχονται από το εξωτερικό να μένουν σε απομόνωση κατ’ οίκον επί 14 ημέρες προληπτικά και παρότρυνε όλους τους Τούρκους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίο. Διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τις κρατικές υπηρεσίες. «Ένας ασθενής σε καραντίνα δεν είναι απειλή για μια ολόκληρη κοινωνία», καθησύχασε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή