Αλ. Χαρίτσης: Άμεσα μέτρα χωρίς εξαιρέσεις για την Εκκλησία

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 16:42
UPD:16:45
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

«Ο κ. Μητσοτάκης να μαζέψει τα στελέχη του και να πάρει άμεσα μέτρα χωρίς εξαιρέσεις για την Εκκλησία. Με τη Δημόσια Υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε» δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Εκκλησία και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, αυτό «δεν είναι θέμα ευσέβειας και θρησκευτικής πίστης, αλλά κοινωνικής ευθύνης».

«Κάθε εξαίρεση ακυρώνει στην πράξη τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της επιδημίας του κορωνοϊού» σημειώνει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας πως «βουλευτές της ΝΔ προπαγανδίζουν ανεύθυνα πως μεταλαμβάνουν, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης λέει με το γνωστό παραληρηματικό του ύφος και χωρίς ντροπή πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία επειδή είναι "άπιστοι"».

Κατά τον κ. Χαρίτση, που θεωρεί σωστή την απόφαση για το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων, «δυστυχώς, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που η κυβέρνησή της δεν τολμά να πει και να πράξει το αυτονόητο, να εφαρμόσει χωρίς καμία εξαίρεση τα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου», την ώρα που «σε ολόκληρο τον πλανήτη οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, μέτρα που περιλαμβάνουν και την αναστολή ή τροποποίηση των θρησκευτικών τελετών».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή