Ένας μήνας η αρχική διακοπή στο NBA

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 12:24
UPD:12:28
USA TODAY Sports/Ezra Shaw
A- A A+

Το αμερικανικό επαγγελματικό μπάσκετ σταμάτησε λόγω του κορονοϊού, αλλά προς το παρόν η διακοπή είναι για 30 ημέρες, ενώ στη συνέχεια θα αξιολογηθεί η κατάσταση και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. 

Αυτό ήταν το μήνυμα προς συλλόγους και οπαδούς από τον επίτροπο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, καθώς το πρωτάθλημα διακόπηκε χθες τη νύχτα, μετά την είδηση ότι ο Γάλλος σέντερ των Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ, είναι θετικός στο νέο ιό.

Μετά από διαβουλεύσεις με τους ιδιοκτήτες των 30 ομάδων, ο Σίλβερ ανακοίνωσε ότι η αναστολή θα διαρκέσει τουλάχιστον 30 ημέρες και μετά θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και πως θα ξεκινήσει πάλι. 

«Αποφασίσαμε ότι αυτή η διακοπή θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αρκετά για να είμαστε ακριβέστεροι. Ωστόσο, θέλαμε να δώσουμε μια ένδειξη στους παίκτες μας, στις ομάδες μας και στους οπαδούς μας για πόσο καιρό θα μπορούσε αυτό να διαρκέσει», εξήγησε ο Σίλβερ.

«Το ζήτημα, τώρα, είναι να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και να παίξουμε, αλλά με στόχο να μην υπονομεύσουμε την υγεία κανενός».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις