Μακρόν για κορωνοϊό: Η Γαλλία θα ξεπεράσει την κρίση επιδεικνύνοντας υπευθυνότητα

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 15:50
UPD:15:56
REUTERS/CHARLES PLATIAU
A- A A+

Πεπεισμένος ότι η χώρα του θα ξεπεράσει την κρίση επιδεικνύνοντας υπευθυνότητα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώ διαβεβαίωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα

«Είμαι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών μας και επίσης της δημοκρατικής ζωής της χώρας μας» είπε ο Μακρόν, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να διεξαχθούν κανονικά οι τοπικές εκλογές σήμερα. «Θα ξεπεράσουμε την κρίση επιδεικνύοντας υπευθυνότητα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά» τόνισε ο Γάλλος ηγέτης, αφού ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της βόρειας Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για το κλείσιμο καταστημάτων και εστιατορίων ήταν απαραίτητη, διότι πάρα πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν χαλαρότητα στην ανάγκη να αυτοπροστατευθούν από τον ιό.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπρουνό Λεμέρ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν καταγράφονται ελλείψεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ και προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν τα ψώνια τους, όπως έκαναν συνήθως. «Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και δεν θα υπάρξουν αρκεί όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα» σημείωσε ο Λεμέρ και πρόσθεσε: «Συνεχίστε τα ψώνια σας όπως πριν».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή