Βρετανία: Στους 53 οι νεκροί από τον κορωνοϊό

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 21:44
UPD:21:57
REUTERS/SIMON DAWSON
A- A A+

Στους 53 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο υπουργός είπε ότι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό 1.543 άνθρωποι μέχρι τώρα. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει περιορσιτικά μέτρα ωστόσο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σύστησε σήμερα να σταματήσει κάθε περιττή κοινωνική επαφή

Στη Βρετανία δεν γίνονται συστηματικές εξετάσεις για τον ιό και η κυβέρνηση παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος. «Χωρίς δραστικές ενέργειες, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να διπλασιάζεται κάθε πέντε με έξι ημέρες», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η εφημερίδα Γκάρντιαν, επικαλούμενη έγγραφα των βρετανικών υπηρεσιών υγείας, έγραψε σήμερα ότι μέχρι και το 80% των Βρετανών μπορεί να προσβληθούν από τον ιό, κάτι που θα σήμαινε ότι θα χρειάζονταν νοσηλεία σχεδόν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι. Τα έγγραφα αυτά περιγράφουν «το χειρότερο σενάριο και αυτό δεν σημαίνει πως περιμένουμε κάτι τέτοιο», αντέδρασε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή