Ν. Αναστασιάδης: Σε συστράτευση όλοι οι πολίτες για αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 16:23
UPD:16:25
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU
A- A A+

Τη σημασία του να κληθούν σε συστράτευση όλοι οι πολίτες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τόνισε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου συνήλθε την Τετάρτη υπό την προεδρία του κ. Αναστασιάδη και ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τα ζητήματα που άπτονται της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, στη συνεδρίαση, ο κάθε αρμόδιος υπουργός προέβη σε ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται και τους σχεδιασμούς εκάστου υπουργείου, και λήφθηκαν σχετικές αποφάσεις.

Έγινε επίσης ενημέρωση από τον υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, Κυριάκο Κόκκινο, για τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές που αναπτύσσονται στα υπουργεία, με ιδιαίτερη έμφαση στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενόψει και του όγκου εργασίας που αναλαμβάνουν λόγω του κορωνοϊού.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου την τεράστια σημασία του να κληθούν όλοι οι συμπολίτες μας σε συστράτευση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μια πανδημία που δοκιμάζει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Κούσιος.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου ζήτησε επίσης τη συνδρομή τους στο μέγιστο δυνατόν βαθμό για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε σήμερα.

Από πλευρά τους, οι υπουργοί διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού και για την προστασία της κοινωνίας στο σύνολο της, καθώς και για την πιστή τήρηση των Διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή