Ευκλ. Τσακαλώτος: Ούτε να διανοηθεί ο ΥΠΟΙΚ τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 13:54
UPD:14:07
Alexandros Michailidis / SOOC/
A- A A+

«Να μην διανοηθεί» τη μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Πάσχα κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή τα όσα ανέφερε το κ. Σταϊκούρας σε πρωινή συνέντευξή του.

«Ο κ. Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι "αξιολογείται" η μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Πάσχα. Ούτε να το διανοηθεί. Αν η Ν.Δ. θέλει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι του θυμίζουμε ότι "αξιολογείται" και ο ίδιος» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Απαντώντας παράλληλα στη δήλωση του κ. Σταϊκούρα ότι «δεν μπορεί να δεχθεί κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ» ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε: «Αυτό θα ήταν δικό του πρόβλημα αν ιδιώτευε. Όμως είναι υπουργός Οικονομικών. Οφείλει να σταματήσει να εστιάζει στο παρελθόν. Ο κόσμος ξέρει ποιες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα, ποιες μας έκαναν ουραγό της Ευρώπης, ποιες έφεραν τα μνημόνια και ποια μας έβγαλε από αυτά. Ας αναλογιστεί γιατί τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαν και τόσο καλά στη δική του θητεία, για την ατολμία της δικής του κυβέρνησης, αλλά και του Eurogroup που συμμετέχει».

Πρόσθεσε ακόμη πως «όταν ο υπουργός αρνείται να ακούσει ότι πρέπει να καταβάλει το σύνολο του μισθού των εργαζομένων, να λάβει οριζόντια μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, να δώσει έκτακτο επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα, να νομοθετήσει για ακύρωση των απολύσεων που έχουν ήδη συμβεί, μεταθέτει ένα δικό του πρόβλημα σε πρόβλημα των εργαζομένων, των επιχειρήσεων αλλά και ολόκληρης της οικονομίας».

«Μετά τις δηλώσεις βουλευτή της Ν.Δ. ότι "Ευχαριστούμε τον Ερντογάν γιατί έδωσε ευκαιρία στον Μητσοτάκη να δείξει το μέταλλό του" έρχεται τώρα ο κ. Σταϊκούρας να μας πει ότι το έστω και με τον κορωνοϊό μειώσαμε το πλεόνασμα» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει πως «είναι τουλάχιστον προκλητικό, από τη στιγμή που και ο ίδιος και ο κ. Μητσοτάκης είχαν δηλώσει ότι θα ζητήσει μείωση του πλεονάσματος από το 2021».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή