ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκείς και οι εκ των υστέρων διορθώσεις στα μέτρα στήριξης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 21:50
UPD:22:33
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Ανεπαρκή εξακολουθεί να θεωρεί τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης ανακοίνωσαν χθες μέτρα ανεπαρκή για το μέγεθος της κρίσης, που έπρεπε να σπεύσει 24 ώρες μετά ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να διορθώσει την εικόνα..

«Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και εκ των υστέρων διόρθωση λαθών,  απαιτείται τώρα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας και θωράκισης της κοινωνίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο τελευταίο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσθέτει ότι «έστω κι έτσι, η κυβέρνηση φαίνεται να συνειδητοποιεί πως οι πολίτες που χρειάζονται στήριξη είναι πολύ περισσότεροι από όσους προέβλεπαν οι αρχικές της εξαγγελίες».. Σημειώνει ότι είναι θετικό ότι ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ορισμένες προτάσεις - δυστυχώς λίγες - από το ολοκληρωμένο πακέτο αναγκαίων παρεμβάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι για να μην πολλαπλασιαστούν όσοι χρειάζονται στήριξη όσο βαθαίνει η κρίση, και για να μην αυξηθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τώρα, χωρίς καθυστέρηση, ένα φιλόδοξο και γενναίο πρόγραμμα δημοσιονομικών παρεμβάσεων, δημόσιων επενδύσεων, κρατικών εγγυήσεων και οριζόντιων μέτρων ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Καταλήγοντας αναφέρει: «την δημοσιονομική δυνατότητα την έχει. Όχι βεβαίως χάρη στις παρεμβάσεις της κ. Λαγκάρντ, αλλά χάρη στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το δημόσιο χρέος και άφησε παρακαταθήκη ένα ισχυρό μαξιλάρι ρευστότητας».

naftemporiki.gr

 

«λλ»

"

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή