Σε ανοιχτούς χώρους η επίδοση των συντάξεων για 369.000 δικαιούχους

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 20:13
UPD:20:47
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

Σε ανοικτούς χώρους και με γάντια θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου οι πληρωμές των συντάξεων, σε 369.000 δικαιούχους, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, για την προστασία των συνταξιούχων και των ταχυδρομικών υπαλλήλων, η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές), τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ, για την υπογραφή, απαιτείται στυλό του συνταξιούχου.

Για την είσπραξη της σύνταξής τους, τα ΕΛΤΑ προτρέπουν τους συνταξιούχους να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι οι ταχυδρόμοι έχουν ήδη λάβει αναλυτικές οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν την κατανόηση των συνταξιούχων και τη συνεργασία τους με βάση τις υποδείξεις, κυρίως για τη δική τους προστασία. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η εισαγγελία της Αθήνας διέταξε προκαταρτική έρευνα για  το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, με αφορμή σχόλια που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούσαν ακριβώς τον τρόπο διανομής των συντάξεων.  Συγκεκριμένα, η εισαγγελία διέταξε έρευνα μετά την ανάρτηση πρώην στελέχους της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων που καταγγέλει ελλειπή μέτρα προστασίας για τους ταχυδρόμους.

Η ανάρτηση είχε ως εξής: «Οι ταχυδρόμοι θα επισκεφθούν από Δευτέρα τους συνταξιούχους στα σπίτια τους για την πληρωμή των συντάξεων και ή θα τους μεταδώσουν τον ιό, ή θα τον κολλήσουν οι ίδιοι για να τον μεταφέρουν σε άλλους συνταξιούχους». 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή