Βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε η Πιονγκιάνγκ

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 07:38
UPD:07:41
REUTERS/KCNA
A- A A+

Την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα δίνει μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, η Πιονγκγιανγκ επιμένει στις δικές της προκλήσεις. Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας.

Το Yonhap ανέφερε πως τα βλήματα φέρονται να είναι δύο βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν από την βορειοκορεατική επαρχία Βόρειου Πιόνγαν.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε από την πλευρά της πως η Πιονγκιάνγκ φέρεται να εκτόξευσε έναν πύραυλο που προσγειώθηκε έξω από τα ύδατα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας. Στις αρχές Μαρτίου, η πυρηνικά εξοπλισμένη χώρα πραγματοποίησε δύο εκτοξεύσεις με παρόμοια βλήματα, που η Ιαπωνία εκτίμησε πως ήταν βαλλιστικοί πύραυλοι.

Η τελευταία δοκιμή γίνεται εν μέσω του αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Πιονγιάνγκ για τα πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή