ΥΠΑ: ΝΟΤΑΜ για αναστολή πτήσεων έως 15/4 για Τουρκία, Βρετανία - Παράταση απαγόρευσης για Ισπανία-Ιταλία 

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 18:06
UPD:18:11
shutterstock
A- A A+

Αναστολή πτήσεων προς και από τέσσερις χώρες προβλέπει ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε σήμερα, μετά την απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την προσωρινή απαγόρευση που επιβάλλει η Ελλάδα, για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η εν λόγω ΝΟΤΑΜ ισχύει από σήμερα 23 Μαρτίου και ώρα 24:00 έως τις 15 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00. Με αυτήν αναστέλλονται όλες οι πτήσεις μεταφοράς επιβατών από και προς τα αεροδρόμια της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ παρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων προς την Ισπανία και την Ιταλία μέχρι τις 15 Απριλίου 2020.

Όπως και με τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η ΥΠΑ, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Ισπανία και την Ιταλία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του), οι κρατικές (state), οι αναγκαστικές (emergency), οι υπερπτήσεις (overflights), οι ανεφοδιασμού και οι πτήσεις επαναπατρισμού.

Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται  σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα και με τη χθεσινή εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή