Κορωνοϊός-Τουρκία: Χορηγεί σε ασθενείς στη ΜΕΘ φάρμακο από την Κίνα

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 21:54
UPD:21:56
REUTERS/UMIT BEKTAS
A- A A+

Σε 32.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το σύστημα υγείας προχωρά το τουρκικό υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η κρίση του κορωνοϊού. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά από σύσκεψη στο υπουργείο του.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η Τουρκία άρχισε να χορηγεί σε ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται στην εντατική ένα νέο φάρμακο από την Κίνα που έχει δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

«Κάναμε εισαγωγή ενός ειδικού φαρμάκου με θετικά αποτελέσματα από την Κίνα» δήλωσε ο Φαχρετίν Κοτζά. «Ξεκινήσαμε θεραπευτική αγωγή ασθενών που βρίσκονται στην εντατική με αυτό το φάρμακο. Θα παρακολουθήσουμε τη δραστικότητά του και θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα» ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι υπάρχει αριθμός ασθενών που έχει αναρρώσει και υποσχέθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερή κατάλογο των ασθενών αυτών που έχουν πάρει εξιτήριο.

Απηύθυνε έκκληση για τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, να μη βγαίνουν από το σπίτι. «Η κοινωνία χρειάζεται την πείρα σας. Οι οικογένειές σας σας χρειάζονται» τόνισε.

Σχετικά με τις φήμες για έλλειψη από υλικά όπως μάσκες και αναπνευστήρες, o Κοτζά ανέφερε ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε στις εταιρείες κατασκευής να κάνουν εξαγωγές των ειδών αυτών. «Δεν πρόκειται να πωληθούν στο εξωτερικό μάσκες. Από σήμερα κάναμε συμβάσεις με 20 εταιρείες για το πόσα είδη μπορούν να παράγουν ημερησίως» είπε. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία άρχισε να παρασκευάζει δικούς της αναπνευστήρες, ενώ σήμερα παρέλαβε 50.000 διαγνωστικά κιτ από την Κίνα. Άλλα 300.000 τέτοια κιτ θα φθάσουν την Πέμπτη. Επίσης ανακοίνωσε ότι με τη συμμετοχή έξι 6 τουρκικών πανεπιστημίων κι ενός επιστημονικού κέντρου δημιουργείται ένα Ινστιτούτο Εμβολίου για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή